Ugrás a tartalomra

Készül a szupervakcina

2022.01.10
11:02
2022.01.10
11:14
Forrás
index.hu
Koronavírus elleni szupervakcinát készít az amerikai hadsereg.

Az oltás állítólag a vírus minden eddigi és jövőbeni variánsával szemben hatásos lesz. A Walter Reed Intézet kutatásairól egyre szélesebb körben beszámolnak, és egyre több információ lát napvilágot. Az új oltás nem hasonlít majd a meglévőkre, más technológiát alkalmaznak, mellyel a vírus olyan részeit próbálják megtámadni, melyek nem mutálódnak. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy a vakcina ne csak egy-egy variáns esetében legyen hatásos, hanem széles védelmet nyújtson, így egyszer és mindenkorra leszámoljon a járvánnyal. Az oltóanyag tartalmaz egy újonnan kifejlesztett molekulát is, mely az oltás hatását erősíti, illetve tartósabbá teszi. Az amerikai hadsereg vakcinája jelenleg a preklinikai vizsgálat fázisában van, de az eredmények igen biztatók.

koronavírus elleni védőoltás
koronavírus-járvány

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.