Ugrás a tartalomra

Csupán az elengedhetetlen tevékenységekre jutott pénz Törökbecsén

2022.01.10
21:13
2022.01.10
21:21
Forrás
Pannon RTV
Tavaly szinte bevétel nélkül maradt Törökbecse helyi közössége, hiszen 2020 december 31-én lejárt a tíz évre szóló helyi járulék megfizettetésére vonatkozó határozat.

Nagyobb közművesítési munkálatokra nem került sor, de nem hanyagolták el a településen a pázsit, a játszóterek és gyalogjárdák karbantartását.

A helyi közösség működtetéséhez más forrásokból sikerült anyagiakat biztosítani, ami korántsem közelítette meg a korábbi mintegy negyven millió dináros évi keretösszeget, hiszen az tavaly mindössze csupán öt és fél millió dinárra csökkent. Az aktivitások keretében tavasszal több játszóteret hoztak rendbe, a helyi Komunalac Közvállalattal közösen több mint 10 000 négyzetméter pázsit karbantartásáról gondoskodtak. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal közösen augusztus 23-tól december 22-ig tizenhárom közmunkást alkalmaztattak, akik a Tisza-part, a közterületek tisztaságáról gondoskodtak. A közmunkaprogramnak köszönve 1400 méter gyalogjárdát is sikerült felújíttatni. December végén a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásának köszönve harminc kétnyelvű utcanévtáblát váltottak fel újak, amit az illetékes titkárság 100 000 dinárral támogatott.

A helyi közösség munkájához,Törökbecse Község évi költségvetéséből idén négy millió dinárt hagytak jóvá, így ennek valamint a földek bérbeadásából befolyt összegnek köszönhetően  a helyi közösség idei költségvetése tizenegy millió dináros keretöszeget jelent majd, ami úgyszintén csupán az elengedhetetlen tevékenységekre lesz majd elegendő.

A tervek szerint a helyi járulék további fizetéséről legkorábban idén ősszel az önkormányzat referendumot ír ki, melynek során annak újboli bevezetéséről a helyiek dönthetnek majd.

Törökbecse
költségvetés
évértékelő

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.