Ugrás a tartalomra

Emelkedik a koronavírussal fertőzött személyek száma Adán

2022.01.11
11:00
2022.01.11
15:57
Forrás
Pannon RTV
Már háromszor annyian jelentkeznek tünetekkel a helyi covid-rendelőben, mint az elmúlt időszakban. Ennek ellenére az oltási kedv nem mutat emelkedést - mondják az illetékesek.

Munkanapokon reggel 8 és délután 2 óra között van lehetőség a koronavírus elleni vakcina felvételére az Adai Egészségház oltópontján. Tormás János az oltás második dózisának felvételére érkezett, de mint mondja, mindent megtesz a vakcinán kívül is, hogy elkerülje a betegség.

Nagymélykúti Verona is fontosnak tartja a védőoltás felvételét. Mint mondja, családjában már akadtak, akik átestek a betegségen.

„- Az unokám átesett rajta, nem voltak nagy tünetei. Fájt a feje, volt egy kis láza, de ő mégiscsak 15 éves, fiatal szervezete van, valószínűleg jobban bírja.

- Ön hogyan védekezik a vírus ellen?
- Főleg a maszkkal, meg kézfertőtlenítéssel, házi szappannal.”

Aki észleli magán a megbetegedés első jeleit, azonnal forduljon orvoshoz - mondta Dr. Horvát Arežina Erika, az Adai Egészségház orvosa.

„A megbetegedettek többsége általában nem vette fel a védőoltást, ami megint csak bizonyítja, hogy a védőoltásnak nagyon nagy jelentősége van. Azoknak pedig, akik felvették a vakcinát és megbetegedtek, enyhébbek a klinikai tüneteik.”

Adán eddig az oltás első dózisát 5178-an, a másodikat 5067-en, a harmadikat pedig 3124-en vették fel. Ezeket a számokat rendkívül gyérnek nevezte dr. Balog András, az Adai Egészségház igazgatója. Nőgyógyász szakorvosként hozzátette, fontosnak tartja, hogy a várandós hölgyek is éljenek a vakcina felvételével.

„Mi egy módszertani levél alapján úgy véljük, amit a Szerbiai Nőgyógyász Társaságtól kaptunk, és ami egybevág az Amerikai Nőgyógyász Társaságnak a véleményével, valamint az Angol Királyi Nőgyógyász- Szülésztársaságnak a véleményével, hogy az égvilágon semmi akadálya nincs, hogy a terhesek is oltakozzanak. Még az első 12 hét sem akadály.”

Immár két éve nehezíti meg az életünket a Kínából, Vuhanból eredeztethető vírus. Dr. Balog Andrástól, az Adai Egészségház igazgatójától megtudtuk, hogy jelenleg 41 regisztrált esetet tartanak nyilván Adán.

 

koronavírus
Ada
oltás

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.