Ugrás a tartalomra

Megnövekedett a személyi igazolványért folyamodók száma

2022.01.11
12:15
2022.01.11
13:41
Forrás
novosti.rs
Tumultus lehet a Belügyminisztérium hivatalaiban, mert a fiatalok személyi igazolványt igényelnek, ez is kell ugyanis ahhoz, hogy kérhessék a 100 eurós állami támogatást.

A Novosti úgy tudja, csak január 4-én 8 ezer igazolványkérelmet adtak át. Egy átlagos napon egyébként 2-2,5 ezren igénylik ezt a dokumentumot. A Belügyminisztérium a tömeg elkerülése érdekében arra emlékeztet, hogy időpontot foglalni az eUprava portálon keresztül lehet. A dokumentum elkészítési határideje a kérvény átadásától számított 15 nap, de a gyakorlatban sokkal kevesebb idő kell hozzá, 3-4 nap alatt megvan. A 100 eurós támogatásra január 15-től jelentkezhetnek a 16 és 29 év közötti szerbiai állampolgárok.

személyi igazolvány
eUprava

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.