Ugrás a tartalomra

Ezzel az adalékanyaggal hamarosan már nem találkozhatunk az EU-ban

2022.01.14
19:28
2022.01.14
19:39
Forrás
MTI
Az EU betiltotta az E171 élelmiszer-adalékanyag használatát, mert nem találja biztonságosnak.

A titán-dioxidot számos élelmiszer, köztük a pékáruk, a szendvicskrémek, a levesek, a szószok és a salátaöntetek, illetve az étrend-kiegészítők fehérre színezésére használják. Az E171 adalékanyag tilalma hat hónapos átmeneti időszakot követően július elején lép életbe. Nyártól tehát a gyártók ezt nem adhatják hozzá az általuk előállított élelmiszertermékekhez.

Európai Unió
adalékanyag

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.