Ugrás a tartalomra

Migrációs nyomás az év elején a szerb-magyar határon

2022.01.14
20:28
Forrás
MTI
Idén már 4200 határsértőt fogtak el Magyarországon, ezerrel többet, mint a tavalyi év hasonló időszakában - mondta a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 műsorában.

Bakondi György kiemelte: előfordul, hogy a migránsok embercsempész támogatása nélkül - akár 40-50 tagú - csoportokban szeretnének bejutni Magyarországra, de a leggyakrabban embercsempész segítségével próbálkoznak. Agresszivitás, csoportos elkövetés és növekvő létszám jellemzi az év eleji határsértéseket - tette hozzá.

A magyar és a szerb belügyminisztérium közötti megállapodás alapján már több mint egy hónapja közös járőrözéseket is tartanak a határ mindkét oldalán. Ez a nagy migránscsoportok felderítését, a szervezett bűnözés háttérbe szorítását, valamint a térségben élők élet- és vagyonbiztonságának erősítését is szolgálja - jelentette ki Bakondi György.

Magyarország
migráns
határsértő
Bakondi György

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.