Ugrás a tartalomra

22 óra körül várhatóak az előzetes eredmények

2022.01.16
16:39
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
22 óra környékén várhatók az alkotmánymódosításról szóló népszavazás előzetes szavazási eredményei, jelentette be Vladimir Dimitrijevič.

A RIK elnöke ismertette, a referendum pillanatnyilag a legnagyobb rendben zajlik. A Köztársasági Statisztikai Hivatalban elégedettek a népszavazás 14 órai részvételi arányával. Miladin Kovačević, az intézmény igazgatója elmondta, a mai népszavazást nem lehet a 2020-as parlamenti választásokkal összehasonlítani, mert különböző dolgokról döntenek a polgárok.

Zentán egyébként 32 szavazóhelyet nyitottak meg ma reggel, ahol összesen 20 028 polgár voksolhat az alkotmány módosításáról. Magyarkanizsa községben 35 szavazóhelyet biztosítottak, és a népszavazáson 21.350 polgár vehet részt. Csóka községben 30 helyszínen szavazhatnak a polgárok, összesen 8963-an. Törökkanizsán 22 szavazóhelyen 8713 lakos élhet a szavazati jogával.

népszavazás
referendum
előzetes eredmény

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.