Ugrás a tartalomra

Irodalomterápia kisbabás anyukáknak

2022.01.19
13:44
2022.01.19
16:57
Forrás
Pannon RTV
Anyacsavar elnevezéssel irodalomterápiás foglalkozás kezdődött Szabadkán, a Népkör Magyar Művelődési Központ Aranykapu játszóházban.

A személyiségfejlesztő irodalomterápia egyebek mellett versekkel, novellákkal, dalszövegekkel, filmrészletekkel és videókkal irányítja az édesanyákat önismereti utazásra. Az anyatámogató csoport zárt körű, a már korábban bejelentkezett, nyolc állandó résztvevővel működik. Ők mindannyian előzetes regisztráción vettek részt, illetve interjút készítettek velük. Az egy hétig tartó terápiás foglalkozás egyfajta művészet- és pszichoterápiás módszer, azonban a középpontban a lélek van, ezért külső szemlélők nélkül folyik az irányított beszélgetés.

Berényi Emőke, irodalomterapeuta: „A három éven aluli gyermeket nevelő anyukák sokszor elmagányosodnak. Nem találják azt a sorsközösséget, amelyhez szívesen tartoznának, elsősorban azért, mert ők maguk új problémákkal szembesülnek, és ezen lehet, hogy az új környezetük vagy baráti körük már nem tudja teljes mértékben átsegíteni őket. Ezért gondoltam, hogy egyfajta bizalmi kört, egyfajta támogató közeget próbálok létrehozni a számukra, ahol a mindennapi elakadásaikkal, problémáikkal nyíltan és őszintén tudunk foglalkozni.”

irodalomterápia
irodalom
Népkör
Anyacsavar
Berényi Emőke
Aranykapu játszóház
baba
édesanya
anya
támogatás
személyiségfejlesztés

Most

12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.