Ugrás a tartalomra

Elutasították Románia fellebbezését a Minority SafePack uniós nyilvántartásba vétele ellen

2022.01.20
16:32
2022.01.20
16:41
Forrás
MTI
A bíróság kimondta: helyesen ítélték meg a kisebbségek jogainak tiszteletben tartását.

Az Európai Unió Bírósága elutasította Románia fellebbezését a Minority SafePack uniós nyilvántartásba vétele ellen. A kezdeményezés arra irányul, hogy felkérje az EU-t a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozók védelmének javítására, valamint az unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítésére. Románia még 2017 júniusának végén a határozat megsemmisítése iránti keresetet terjesztett elő. Az EU Törvényszéke 2019-ben elutasította Románia keresetét, ezt követően Románia fellebbezést nyújtott be az uniós bírósághoz. Az uniós bíróság most ismét elutasította ezt.

A bíróság kimondta: a törvényszék helyesen ítélte meg a kisebbségek jogainak tiszteletben tartását, valamint a kulturális és nyelvi sokszínűség támogatását, mint az unió értékeit és céljait, az Európai Uniónak figyelembe kell vennie fellépései során a kezdeményezés által érintett területeken.

Minority Safe Pack
Románia

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.