Ugrás a tartalomra

Egyedül repülte körbe a Földet egy 19 éves lány

2022.01.20
20:35
Forrás
euronews
Ezzel világrekordot állított fel.

Zara Rutherford sikeresen befejezte az utat öt hónap alatt. A belga-brit pilóta világrekordot állított fel, mivel ő a legfiatalabb, aki egyedül képes volt megkerülni a Földet.

Azt mondta, hogy gyermekként nem igazán látott női pilótákat, ami nem volt bátorító dolog. Hozzátette, megpróbál egy barátságos arcként megjelenni, hogy a lányok kedvet kapjanak a repüléshez, a tudományhoz, a technológiához, a mérnöki tudományokhoz és a matematikához is.

Augusztusban indult Belgiumból egy nagyon könnyű repülőgéppel. Nem volt zökkenőmentes a kaland, hosszú időre Alaszkában rekedt a rossz időjárás miatt, Oroszországban pedig vízumgondja adódott. Zara Rutherford az út során 57 országot érintett. Kiemelte, a magány volt a legnehezebb a hosszú út alatt.

világrekord
repülés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.