Ugrás a tartalomra

Újraszerveződött a topolyai Gazdakör

2012.07.11
15:04
A szervezet tisztújító közgyűlés keretében új, 11 tagú igazgatóbizottságot választott
A szervezet tisztújító közgyűlés keretében új, 11 tagú igazgatóbizottságot választott. A topolyai termelők képzése, a kenyérszentelő ünnepség és más hagyományápoló rendezvények szervezése, aktív és hatékony együttműködés kialakítása a gazdák között – ezek az új összetételű Gazdakör legfőbb célkitűzései. „A fő célunk, hogy összehozzuk a termelőket, hiszen tudjuk, hogy más szervezetek nem igen vannak Topolyán, akik a termelőknek az ügyes-bajos dolgaival foglalkoznak” – mondta Bábi Lajos, a topolyai Gazdakör elnöke. A megfelelő információáramlás biztosítása is a kör céljai közé tartozik. Reményeik szerint a szorosabb együttműködés miatt eredményesebben tudnak az állami támogatások és a különböző minisztériumi pályázatok papírmunkájában eligazodni. A közös terményértékesítéssel pedig magasabb bevételre is szert tehetnek. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iLCaiUjEInw Tomik Nimród, a Gazdakör elnökségi tagja hangsúlyozta: „Műtrágya beszerzéssel, vetőmagok beszerzésével, terményeladással kapcsolatos információkat kell egymással megosztanunk.” A Gazdakör minden hónap negyedik vasárnapján gyűlést tart a mintegy 50 fős tagságnak. Az összejöveteleken időszerű mezőgazdasági témákkal foglalkoznak. A július 22-i gyűlésen a szárazság okozta károkról lesz szó.
Topolya
Gazdakör
Tomik Nimród
Bábi Lajos
igazgatóbizottság

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.