Ugrás a tartalomra

Vulin: Az elnök ellen tervezett merényletről értesültünk

2022.01.21
22:31
Forrás
Tanjug
Egy olyan bűnbanda után nyomoznak, amely merényletet tervez Aleksandar Vučić szerb államfő ellen - nyilatkozta Aleksandar Vulin.

Szerbia belügyminisztere kifejtette, hogy egy bizonyos Radoje Zvicer lehet a háttérben.

A tárcavezető elmondta, hogy az információra az Europol hívta fel a figyelmüket még január közepén. Egy EU-tagország osztotta meg velük az információkat.

A politikus elmondta, hogy jelenleg is nyomoznak az ügyben.

„Egy átfogó akciót indítottunk, hogy a bűnbanda minden tagjának kilétére fény derüljön. Aleksandar Vučić szerb elnök megölése a céljuk. A csoport élén egy montenegrói állampolgár, Radoje Zvicer áll. Szerbia elfogató parancsot adott már ki ellene.”

Ana Brnabić szerb miniszterelnök úgy nyilatkozott, az Aleksandar Vučić államfő elleni merényletet február első két hetére tervezték. Ez a valaha látott legkomolyabb fenyegetés - tette hozzá a kormányfő. Mint elmondta, a bűnszervezet tagjai a környező országokból és az Európai Unióból származnak. Az ő gyanúja is az, hogy Radoje Zvicer állhat a csoport élén.

Az állam végzi a feladatát, az elnök védelmét fokozták - tette hozzá a miniszterelnök.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vučić
merénylet

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.
07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.