Ugrás a tartalomra

Orbán: Mi, magyarok kulturális terjeszkedésben vagyunk

2022.01.22
13:15
2022.01.22
16:17
Forrás
MTI
Mi, magyarok kulturális terjeszkedésben vagyunk, "válság ide vagy oda" - jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Zene Háza átadási ünnepségén Budapesten.

A magyar kormányfő kiemelte: nehéz időket él át Európa, járványok, népvándorlási hullámok követik egymást, ami nem biztosít kedvező környezetet a kultúra fejlődésének, a magyar példa ugyanakkor ennek az ellenkezőjét mutatja. Orbán Viktor közölte: az elérhető legfrissebb adatok szerint a magyar kulturális kiadások arányaiban - igaz, holtversenyben - az első helyen állnak az Európai Unióban.

Hozzáfűzte: a magyarok önképének fontos része, hogy „mi kultúrnemzet vagyunk”. „Az európai energiaválság itt van a nyakunkon, a brüsszeli ideológiai nyomásgyakorlás is nő, miközben kontinensünk politikai, ideológiai, gazdasági és kulturális súlya is folyamatosan zsugorodik a világ többi részéhez mérve. Máshol az ilyen intézmények a járvány miatt inkább bezárni, leépülni és visszahúzódni szoktak, miközben nálunk itt áll teljes fényében ez a lenyűgöző, erős kulturális kisugárzású, új intézmény. Ráadásul a Magyar Zene Háza nem magában árválkodik, hanem egy kulturális beruházás része. Vagyis állapítsuk meg: mi magyarok kulturális expanzióban vagyunk, válság ide vagy oda.”

Orbán Viktor
Magyar Zene Háza
Budapest
Magyarország

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.