Ugrás a tartalomra

Férfi kézilabda Eb - A horvátokat is legyőzte a világbajnok Dánia

2022.01.23
07:16
Forrás
MTI
A világbajnok Dánia 27-25-re legyőzte Horvátországot a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, szombaton a budapesti MVM Dome-ban.

Eleinte Tin Lucin góljaival tartották a lépést ellenfelükkel a horvátok, a dánok viszont Niklas Landin védéseire alapozva a 17. percben már 8-4-re vezettek. Ekkor időkérése után egy 6-2-es sorozattal egyenlített az előző kontinenstornán ezüstérmes horvát csapat, a szünetben azonban újra a skandinávoknál volt az előny.

A horvátok egyszer sem vezettek az első félidőben, hiába küzdöttek és játszottak sokkal jobban, mint két nappal korábban Montenegró ellen, erre a második felvonásban sem volt esélyük. A Pick Szeged kapusa, Mirko Alilović helyett Kristian Pilipović érkezett, de csapatuk hiába próbált meg mindent, és hiába nyújtott a több száz horvát szurkoló is végig nagyszerű teljesítményt, a remek dán csapatkapitánya, Rasmus Lauge Schmidt négy góllal járult hozzá a sikerhez. A szegedi Alilović hat lövést védett. A meccs legjobbja a nyolc gólig jutott Mikkel Hansen lett.

A középdöntő-csoportokból az első és a második helyezettek jutnak az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért mérkőznek. A döntő hétvége meccseit a magyar fővárosban rendezik.

Férfi kézilabda Eb 2022
kézilabda
Horvátország
Dánia

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.