Ugrás a tartalomra

Anonymus feledésbe merül?

2022.01.23
08:56
2022.01.23
16:49
Forrás
Pannon RTV
A P-nek mondott mester gestája, kora és Pusztaszer tárgyköre került terítékre a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ szervezésében, a zentai Alkotóházban megtartott könyvbemutatón tegnap este.

A szegedi Horváth Gábor egyháztörténész által 2020-ban íródott könyv megértését és elemzését az ELTE professor emeritája, Prokopp Mária és Raffay Endre zentai származású, a Pécsi Tudományegyetemen tevékenykedő professzor segítette.

Hugyik Richárd, a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója: „A középkorban, illetve a XII.-XIII. század fordulóján élt Anonymus mesternek, P-mesternek a kilétét boncolgatták és az ezekkel kapcsolatos kutatásokat, bizonyítékokat próbálták felsorakoztatni és megvilágítani ezt az izgalmas kérdéskört. Számunkra fontosak ezek a kérdések, fontos ez az ismeretterjesztés, illetve ezek a speciális történetek valamilyen szinten régiónkhoz kötődnek és átnyúlnak a Dél-Alföld különböző pontjain, és ebbe bekapcsolódik a középkori Magyar Királyságnak a művelődéstörténete.”

könyvbemutató
Hugyik Richárd
Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ
Zenta

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.