Ugrás a tartalomra

Nagyszabású bulit tartott Boris Johnson a kijárási tilalom idején

2022.01.25
13:01
2022.01.26
06:27
Forrás
24.hu
Újabb illegális buliról szóló hírek jelentek meg Boris Johnson kapcsán. A szigetországi sajtó szerint a brit miniszterelnök a saját születésnapját is társaságban ünnepelte 2020-ban, holott épp kijárási korlátozások voltak a koronavírus-járvány miatt.

A születésnapi meglepetésparti megszervezésében állítólag a brit kormányfő felesége segédkezett. Ezen az illegális bulin harmincan vehettek részt 2020. június 19-én délután. Az eseményre a Downing Street 10. szám alatt, azaz a kormányfői rezidencián, a kabinetteremben került sor, miután a miniszterelnök hivatalos látogatásáról visszatért egy hertfordshire-i iskolából. A Downing Street közlése szerint a miniszterelnök csak kevesebb, mint tíz percig volt jelen az eseményen.

Ugyanezen a napon este a család barátait látták vendégül a miniszterelnöki rezidencia emeletén, a szabályok nyilvánvaló további megsértésével. A rezidencia ugyanakkor cáfolta ezt, és azt állították, hogy a miniszterelnök csak kisszámú családtagot látott vendégül, és azt is odakint tette. Ez már a többedik hasonló botrány Johnson körül.

Decemberben egybehangzó sajtóértesülésekből derült ki, hogy 2020 végén, a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt újabb szigorú korlátozások megsértésével karácsonyi partit is rendeztek a Downing Street-i rezidencián. Három héttel később belső feljegyzések szivárogtak ki, miszerint 2020 májusában rendeztek nagyszabású kerti összejövetelt a londoni miniszterelnöki rezidencián.

 

Boris Johnson
brit miniszterelnök
Nagy-Britannia
Downing Street

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.