Ugrás a tartalomra

Az EU 21 millió euró humanitárius segélyt nyújt a Fülöp-szigeteknek és Nepálnak

2022.01.28
22:52
Forrás
MTI
Az Európai Bizottság 21 millió eurót különített el a Fülöp-szigetek, Nepál és más délkelet-ázsiai országok részére katasztrófavédelmi és humanitárius segítségnyújtás céljából - tájékoztatott a brüsszeli testület pénteki sajtóközleménye.

A segélyezésre szánt 21 millió euróból 10 milliót az Európai Unió azoknak a fülöp-szigeteki családoknak a támogatására szán, akik tavaly december végén a Rai tájfun miatt elveszítették otthonaikat és megélhetésüket. 9,5 millió euróból pedig, a testület a fülöp-szigeteki, nepáli és a délkelet-ázsiai régió katasztrófavédelmi és vészhelyzeti felkészültségét erősítené meg. A fennmaradó 1,5 millió euró a fülöp-szigeteki, fegyveres konfliktus sújtotta Mindanao térségben élők sürgősségi humanitárius igényeit és a koronavírus-járvány elleni védekezést fedezné - olvasható a sajtóközleményben.

Az Európai Bizottság 1996 óta több mint 153,5 millió euró humanitárius támogatást nyújtott a Fülöp-szigeteknek, míg a természeti csapások által gyakran sújtott Nepálnak 2001 óta 116 milliót.

Az Európai Unió olyan projekteket finanszíroz, amelyek a közösségek ellenálló képességének és a katasztrófákra történő felkészültségének fokozására összpontosítanak a Fülöp-szigeteken, Vietnamban, Kambodzsában és Laoszban.

EU
Európai Unió
segély

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.