Ugrás a tartalomra

Ízek Fesztiválja Pancsován

2022.02.07
11:32
2022.02.07
18:49
Forrás
Pannon RTV
Nagy volt az érdeklődés Pancsován az Ízek Fesztiválja elnevezésű rendezvény iránt. Szerbia minden szegletéből érkeztek kiállítók a vásárra. Előtérbe kerültek a házi készítésű termékek, a résztvevők pedig számos asztalról válogathattak.

Az egyik pancsovai beváráslóközpontban már harmadik alkalommal szervezték meg a vásárt, amelynek legfőbb célja, hogy igazi ízkavalkádot mutasson be házi készítésű termékekkel. A résztvevők, amellett, hogy megvásárolhatták, meg is kóstolhatták a finomságokat.

Sanja Uzelac, Pancsova: „Használjuk a háztáji termékeket és igyekszem, amennyire csak lehet, hogy ezeket az ételeket beépítsem az étrendünkbe, így általában körbejárjuk azokat az eseményeket, ahol házi készítésű termékeket kínálnak. Természetesen mindannyian használjuk.”

Az újvidéki Bojan Nađ kelt kalácsokkal érkezett Pancsovára. Nagyon elégedett a forgalommal. A többféle töltelékkel készített kalácsok mellett a feliraton az állt, hogy Anna nagymama receptje szerint: „Ő az édesanyám volt, aki sajnos két éve elhunyt, ezért én folytattam a kelt kalácsok készítését. Felelősséget érzek, hogy ezt továbbra is csináljam. Úgy döntöttünk, hogy átvisszük mindezt Újvidékre, így kezdtük el.”

Duško Davidov Valjevo környékéről érkezett a legkülönbözőbb tejtermékekkel. A túrófélék, sajtok nagynénje, Ljiljana Janjić készítményei, aki már 30 éve Belgrádban él ugyan, de szülőfaluja ízeit népszerűsíti még ma is: Sok-sok éves tapasztalata van ebben, aztán kitalálta, hogy egy kicsit másként készíti, mint amilyenek ezek a mi klasszikus sajtjaink. Ő készíti ezt a mozzarellát, ezt a kalácsot, amelyet benevezett versenyekre is, a vásárokon győztes termék lett.

Az öt évvel ezelőtt elindított Ízek Fesztiválja jó lehetőség arra, hogy a helyi, kézműves termékek készítői növeljék vevőkörüket. Az esemény iránti érdeklődésből az is kiderült, hogy a pancsovaiak pedig szeretik ezt a fesztivált.

Pancsova
pancsovai
Ízek fesztiválja
sajt
sajt
Kalács

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.