Ugrás a tartalomra

Lódíthat rajtunk a szél

2022.02.09
07:49
2022.02.09
10:26
Forrás
Tanjug
Erősen kell tartani a kormányt, nehogy lesodródjunk az útról.

Erős, időnként viharos erejű szél fúj Szerbia egyes részein, emiatt figyelmeztetést adott ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. A nagy erejű szél a közlekedésre is hatással lehet, különösen az utánfutóval rendelkező járművek, a teherautók és az autóbuszok haladását nehezítheti meg. Szerbia délnyugati és délkeleti részén pedig még havazás is várható, ami a viharos szél miatt jelentősen ronthatja a látási és útviszonyokat.

Térségünkben az elkövetkező napokban meleg, tavaszias időre számíthatunk. Csütörtökön napközben 14-15 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Pénteken 11-13 fokos maximumokat mérhetünk. Szombaton várható egy kisebb átmeneti lehűlés, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8-9 fok lesz, míg a legalacsonyabb 0 és -2 fok között alakul.

A napsütés hatására javul a hangulatunk és a közérzetünk, azonban a szeles idő miatt könnyen megfázhatunk. Fronthatás nem érvényesül a napokban, de az érzékenyek melegfront jellegű tüneteket tapasztalhatnak. Alvászavar léphet fel, napközben pedig fáradékonyság, dekoncentráltság is jelentkezhet. Az arra hajlamosak migrént is tapasztalhatnak.

szél
szeles idő
időjárás
közlekedés

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.