Ugrás a tartalomra

Keresztül-kasul a Kárpát-medencében

2022.02.09
13:07
2022.02.09
13:19
Forrás
Felhívás
A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség.

A program célja 1994 óta, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több személyes kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között.

A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

A pályázat a hagyományoknak megfelelően lehetőséget teremt arra, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen a nemzeti ünnephez kapcsolódóan. Ezzel együtt pályázni lehet belföldi honismereti kirándulás megszervezésére is, azzal a feltétellel, hogy az utazás során a csoportok egy rendhagyó történelemóra keretében keressenek fel olyan emlékhelyet, amely szorosan kapcsolódik az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz.

Az utazási pályázaton 300 ezer forint nyerhető el, az utazók számától és a megtett távolságtól függően.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje: 2022. február 21. (hétfő)

diákutaztatási program
Rákóczi Szövetség
Kárpát-medence
középiskolás
1848-49-es forradalom és szabadságharc

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.