Ugrás a tartalomra

Fucsovics legyőzte Krajinovićot Rotterdamban

2022.02.09
13:52
2022.05.03
20:01
Forrás
MTI
Fucsovics Márton remek fordítással bejutott a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 38. magyar éljátékos - aki tavaly döntőt vívott a holland kikötővárosban - szerdán az őt két hellyel megelőző Filip Krajinovićtyal találkozott, akiről nem lehettek kellemes emlékei. A szerb nyerte ugyanis mindhárom korábbi összecsapásukat 2015-ben Rómában, 2017-ben a heilbronni challenger-versenyen és 2020-ban Cincinnatiben is, ráadásul Fucsovics eddig csak egy szettet tudott nyerni zombori születésű riválisa ellen.

A tornagyőzelem nélkül álló szerb pályafutása legjobbjaként 26. is volt az ATP-rangsorban, és mindössze 19 nappal idősebb Fucsovicsnál. A magyar kiválóság kedden ünnepelte 30. születésnapját, Krajinović azonban még 29 évesnek mondhatja magát február 27-ig.

Az idén eddig egy meccset nyert magyar teniszező az első hét pontot elvesztette, és ellenfele rögtön lépéselőnybe került. Fucsovics ugyan visszabrékelt, csakhogy ezután ismét elbukta a szerváját (1:3), Krajinović innentől már nem remegett meg, így 35 perc alatt hozta a szettet.

A folytatásban a rivális harmadszor is brékelt, amire Fucsovics sorozatban három gémmel válaszolt, ekkor már feljavult a szervája, időnként "sült a keze", és látványos labdameneteket nyert. Kisvártatva 5:2 állt az eredményjelzőn, és 1 óra 15 perc elteltével jöhetett a döntő játszma.

Ez már egyértelműen a nyíregyházi teniszező fölényét hozta, aki villámgyorsan ellépett 5:1-re, onnantól már csak egy gémet engedélyezett Krajinovićnak. A találkozó 1 óra 49 percig tartott.

Az idei második meccsét megnyerő Fucsovics a nyolcaddöntőben a hazai közönség előtt szabadkártyával indult Tallon Griekspoorral (62.) csap össze.

    Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Filip Krajinović 3:6, 6:3, 6:2

Fucsovics Márton
Rotterdam
Filip Krajinović
tenisztorna

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.