Ugrás a tartalomra

Az ukrajnai utazások elhalasztását javasolja a szerb külügyi tárca

2022.02.14
07:17
Forrás
Szerbiai RTV
Azok a szerb állampolgárok, akik jelenleg Ukrajnában tartózkodnak, fontolják meg azt, hogy időszakosan felfüggesztik ottlétüket - ezt javasolja a szerb külügyi tárca.

Közleményükben azt írják, azok, akik az elkövetkező napokban utaztak volna Ukrajnába, fontolják meg az utazás elhalasztását. Arra kérik a jelenleg Ukrajnában tartózkodó szerbeket, hogy folyamatosan legyenek kapcsolatban a kijevi szerb nagykövetséggel.

Nem Szerbia egyébként az első ország, amely azt javasolja, hogy állampolgárai hagyják el a területet. Korábban egyebek között Amerika, Németország és Magyarország is ezt javasolta az ukrán-orosz feszültség miatt.

külügyminisztérium
Ukrajna
utazás
halasztás

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.