Ugrás a tartalomra

Hímzés, horgolás, kötés, szövés

2022.02.14
21:58
2022.02.15
16:06
Forrás
Pannon RTV
Mindez hozzátartozik a Palics Magyar Művelődési Egyesület kézimunka csoportjának tevékenységéhez.

Ma először találkozhattak a palicsi Magyar Művelődési Központban. A csoport mintegy húsz tagot számlál. A kézimunkázók egyik célja, hogy minél több fiatal tag is csatlakozzon hozzájuk.

Kuszli Zsuzsanna már gyermekkora óta szívesen kézimunkázik. A csoport tagjaként külön öröm számára, hogy mostantól a palicsi Magyar Művelődési Központban tevékenykedhet a többi taggal együtt. Mint mondja, régóta vártak már egy saját helyre: „Horgolok legtöbbet, függönyöktől kezdve, varrok, kézimunkázom, kalocsai mintákat varrok. A horgolás megy a legjobban. Ez az, amit gyermekkorom óta szeretek csinálni. Örülök neki, hogy Palicson is létrejött ez a mi kis társaságunk, mert tényleg jóban, rosszban együtt vagyunk, és segítjük egymást.”

A kézimunka csoport 2017 óta működik az egyesület keretében. Kosányi Valéria főként hímzéssel foglalkozik, és ő vezeti az ezzel kapcsolatos szakköröket. A csoport kiállításokra is jár. Legközelebb április 18-a és 22-e között mutatják be alkotásaikat az 50. MIRK-en, ami a kézimunkázók, kézművesek és gyűjtők, vagy a képzőművészet valamelyik ágával foglalkozók minősítő találkozója: „A csoportban nemcsak hímeznek, hanem foglalkoznak kötéssel, horgolással, szövéssel is. Tehát kinek mi a kedvence.”

A Palics Magyar Művelődési Egyesület az eddigi munkáját szeretné folytatni az új helyszínen - mondta Csiszár Molnár Anna. Az egyesület elnöke hozzátette, elsőként a kézimunkacsoport jött össze a központban, legközelebb pedig a Szederinda Népdalkör próbál majd az épületben: „Mindenki nagyon boldog, hiszen mindenki erre várt már évek, sőt évtizedek óta. Ilyen szempontból nagyon örülünk. Vannak még olyan technikai kérdések, amiket mindenképp meg kell oldani. Reméljük ennek sem lesz akadálya, hogy megfelelő támogatást kapjunk ahhoz, hogy valóban működni tudjunk, és a feltételeket biztosítani tudjuk a munkához.”

A kézimunkacsoport vár minden új érdeklődőt. Aki szeretne részt venni a foglalkozásokon, annak hétfőn délutánonként van erre lehetősége. A kézimunkázók 17 és 19 óra között hódolnak szenvedélyüknek.

Palics Magyar Művelődési Egyesület
hímzés
horgolás
kötés

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.