Ugrás a tartalomra

Védett madarak tetemét találták meg a Temesnél

2022.02.14
22:25
2022.02.14
22:37
Forrás
pticesrbije.rs
Hatvannégy vadon élő madár tetemét találták meg a Temes folyó partján, a szárcsai halastó közelében.

A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület tagjai egy bejelentést követően vasárnap harmincnégy egerészölyv, huszonegy nagy kócsag tetemét találták meg, amelyek szigorúan védett fajoknak számítanak. Mellettük további hét szürke gém és két nagy kárókatona tetemére bukkantak, amelyek szintén védett fajok. Milan Ružić, az egyesület ügyvezető igazgatója elmondta, az emberi mozgás nyomai, a lőszermaradványok, például sörétes vadászpuskához való töltények és a madarakon látható sérülések alapján arra gyanakodnak, hogy lelőtték őket. Ilyen nagyszámú madár elpusztításával óriási ökológiai kár keletkezett Szerbia és az egész régió biológiai sokféleségében - tette hozzá Ružić.

Temes
madár
Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület
Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.