Ugrás a tartalomra

Székely Tiborra emlékeztek

2022.02.15
07:32
2022.02.15
16:18
Forrás
Pannon RTV
Székely Tibor születésének 110. évfordulója alkalmából interjúrészletekkel tűzdelt nyers dokumentumfilm szösszeneteket tekinthettek meg az érdeklődők a Szabadkai Városi Múzeumban hétfő este.

Az esemény egy nagyobb volumenű rendezvény beharangozója volt – nyilatkozta Viktorija Šimon Vuletić. A múzeumi tanácsos hozzátette, nem szeretnék, ha egy ilyen közismert szabadkai személy emléke feledésbe merülne.

Viktorija Šimon Vuletić, múzeumi tanácsos: „Októberre tervezünk egy nemzetközi kiállítást, ahol lényegében az ő tárgyait mutatják be. Mindezt annak kapcsán, hogy Székely Tibor miért lett fontos a múzeumnak, mert a legtöbb ember, aki itt van, azt hiszem, hogy Székely Tibort úgy ismeri, mint utazót, eszperantistát, gyerekkönyv írót. Ellenben mi szeretnénk kihangsúlyozni egyben azt is, hogy a Szabadkai Városi Múzeum igazgatója volt négy évig.”

Székely Tibor
Szabadkai Városi Múzeum
filmvetítés
Viktorija Šimon Vuletić

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.