Ugrás a tartalomra

Családbarát, közösségcentrikus Magyarkanizsa a cél

2022.02.17
15:41
2022.02.17
20:53
Forrás
Pannon RTV
Elfogadták Magyarkanizsa község 2022-2030 időszakra vonatkozó fejlesztési tervének javaslatát - többek között erről is döntöttek a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület mai ülésén. A képviselők 22 napirendi pontot vitattak meg.

A magyarkanizsai KKT ülésén a szabadkai Regionális Hulladéktárolóval kapcsolatos napirendi pontokat is elfogadtak a képviselők. Az ülésen a vállalat idei üzletviteli programját, valamint külön programját is jóváhagyták.

Miloš Kravić, az SZHP magyarkanizsai frakcióvezetője: „Magyarkanizsa község egyike azon kevés községnek, ahol előrébb vagyunk más községekhez képest, akik még most tervezik, illetve most van a programjukban. Ezek mindenekelőtt a környezet megóvása, mert ez az egyik fontos vonatkozása, hogy megőrizzük a lakosság egészségét, a víz, a levegő, a föld minőségét. Itt tényleg hatalmas anyagi erőforrásokat kell befektetni, úgy az egyéneknek, mint a társadalomnak, hogy meg tudjuk őrizni a következő generációk számára is, akik utánunk jönnek.”

Három prioritási célt építettek be az elkövetkező évekre vonatkozó fejlesztési tervbe, ezek pedig az okos település irányába vezető fejlesztések végrehajtása, a városmarketing elemeinek fejlesztése, a harmadik célkitűzés pedig a község településeinek az átfogó fejlesztését irányozza elő.

Pletikoszity Tibor, magyarkanizsai frakcióvezető, VMSZ: „Ez a terv amellett, hogy elemzi a mostani helyzetet, víziót tár elénk, ami alapján el lehet indulni egy olyan úton, amelynek az alapjait az elmúlt években fektettük le. Ezt a jövőképet községünk polgárai alakították, például online kérdőívekkel, majd ezeket feldolgozták az intézmények és a civilszervezetek vezetői. Az eredmény, hogy egy családbarát, közösségcentrikus és fiatal, képzett munkaerővel rendelkező községet szeretne látni az itteni lakosság.”

Az ülésen elfogadták továbbá több községi intézmény idei munkaprogramját is. Továbbá a községi helyi foglalkoztatási cselekvési tervet is támogattak, amelynek köszönhetően 25 személyt tudnak majd foglalkoztatni.

Magyarkanizsa
Magyarkanizsa kkt
Magyarkanizsa község
Miloš Kravić
Miloš Kravić
Pletikoszity Tibor
Pletikoszity Tibor

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.