Ugrás a tartalomra

Gyerekes anyáknak ingatlanvásárlást, illetve házépítést támogat Szerbia

2022.02.17
15:32
2022.02.17
15:48
Forrás
espreso.co.rs
A pályázó szülőnek nem kötelező házasságban élnie.

Gyerekes anyáknak lakás és ház vásárlását, illetve ingatlan építését támogatja a szerb kormány. A mai ülésen fogadták el az erről szóló határozatot. Azok jogosultak a támogatásra, akiknek 2022 január elseje után született, illetve születik majd gyermekük.

A hivatalosan fejletlenebbnek nyilvánított szerbiai önkormányzatokban 50 százalékig térítik meg az ingatlanvásárlást, illetve házépítést. A többi önkormányzatban 20 százalékos az állami hozzájárulás. A lakáshitelből vásárolt ingatlanok esetében is igényelhető a támogatás. 20 ezer euró az állami szubvenció felső határa. A feltételek részletes leírását a következő 10 napban ismertetik. Annyi bizonyos, hogy szerbiai állampolgárok pályázhatnak, akik egyúttal szerbiai lakcímmel rendelkeznek és első ízben kerül a nevükre ingatlan az országban.

Külföldi állampolgárságú anyák abban az esetben lesznek jogosultak, ha állandó letelepedéssel rendelkeznek és a gyermekük Szerbiában született, illetve ha szerb állampolgárságú.

támogatás
gyerek
ingatlanvásárlás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.