Ugrás a tartalomra

Orbán: a magyar és a szlovén gazdaság megerősödve került ki a válságból

2022.02.21
12:55
Forrás
MTI
A magyar és a szlovén gazdaságok erősebben jönnek ki a válságból, mint ahogy belementek, és kevés ilyen ország van - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A kormányfő Janez Janša szlovén miniszterelnökkel egyeztetett, a találkozón pedig megállapodást írtak alá a Mura- és a Rábavidék fejlesztéséről. Orbán hangsúlyozta: minél inkább együttműködnek a közép-európai országok, annál inkább erősebb lesz a hangjuk.

A szlovén kormányfő emlékeztetett: 30 év telt el azóta, hogy az első olyan egyezményt aláírta Magyarország és Szlovénia, amely a határ mindkét oldalán élő kisebbségek védelméről szólt. A mostani megállapodással az elmaradásokat törlesztik - tette hozzá. A két ország közötti kereskedelem növekedése tavaly 20 százalékkal volt több az előző évinél, ami azt jelzi, hogy a határ mindkét oldalán a vállalkozók olyan lehetőségeket fedeztek fel, amelyeket eddig nem használtak ki - tette hozzá Janez Janša.

Magyarország
Szlovénia
gazdasági együttműködés
Orbán Viktor
Janez Janša

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.