Ugrás a tartalomra

Ez a MSC-feeling, Tesó! - 60 éves az adai Műszaki Iskola

2022.02.23
13:43
2022.02.23
16:30
Forrás
Pannon RTV
Hatvanéves az adai Műszaki Iskola. Az intézmény 350 diákkal büszkélkedhet, miközben Szerbia-szerte egyre nagyobb a szakemberhiány.

Hat évtizede töretlen sikerrel szerepel az adai Műszaki Iskola a diákok körében. Jelenleg 3 szakon: építészet, gépészet és elektrotechnikai szakon tanulhatnak itt, sőt a gyakorlati oktatásra is nagy hangsúlyt fektetnek.

Az 1962-ben alakult iskola a kerek évforduló alkalmából képzőművészeti, irodalmi és fotópályázatot hirdet, amelyre bárki jelentkezhet március 31-ig. Az utolsó éves Kovács Rebeka is részt vesz a pályázaton, a diákparlament elnökeként pedig társait is erre ösztönzi.

„Minél több résztvevőt szeretnénk. Van irodalmi pályázatunk, itt a magyartanárnőkkel nyugodtan tudnak a diákok beszélni, segítséget kérni, van fotós pályázatunk, itt is vannak szaktanáraink, akik szívesen segítenek és videós pályázat is, amit a stúdió rendez és az ott levő diákok fognak megvalósítani.”

A kiírás fotópályázati részében olyan fényképeket várnak a szervezők, amely az igazi MSC-s életérzést tudja visszaadni, ugyanez vonatkozik az irodalmi részre is, ahol az iskolában tanult neves vállalkozókkal, művészekkel, sportolókkal készült interjúkkal, portrékkal lehet benevezni - mondta Józó Mónika, az iskola könyvtárosa.

„A képzőművészeti pályázatunkra alkalmi logókat várunk, tehát olyan szabadkézi, vagy számítógéppel készített rajzokat, amelyben szerepel a 60-as szám, nevezetesen, hogy az iskola 60. évfordulóját ünnepeli, valamint az iskola logója is fel kell, hogy legyen tüntetve.”

A legjobb munkák díjazásban részesülnek, valamint minden beérkezett pályamű helyet kap majd az egész évben az iskola előcsarnokában megtekinthető ünnepi kiállításon.

Műszaki Iskola Ada
jubíleum
Ada
Józó Mónika

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.