Ugrás a tartalomra

Elbúcsúztatták a telet Magyarkanizsán is

2022.02.25
11:39
2022.02.25
15:45
Forrás
Pannon RTV
A programot a helyi Kuckó Nagycsaládos Egyesület szervezte. A gyerekek különféle játékokat játszottak, táncoltak és elfogyasztották a farsangi fánkot is.

Színes jelmezekbe bújva gyülekeztek a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény pincehelyiségében a gyerekek. Volt itt királylány, szuperhős és krokodil is.

Máté Noel, Magyarkanizsa: „Én azért öltöztem be ennek, mert én ezt szeretem, meg azért öltöztem be ennek, mert ezt apukám vette nekem, és ezt most már bírom játéknak is használni, mikor vége a farsangnak. Ja, és ez egy skorpiójelmez.”

Ilcsik Máté, Magyarkanizsa: „Beszéltünk a Pókemberről, és Olivér akkor Pókember volt, mikor én nyuszi, és eszembe jutott.”

A martonosi Sárkány Szintia először vett részt családjával a farsangi mulatságon. Három kis gyermekkel érkezett. „Úgy gondoltam, hogy mindenféleképpen fontos lenne a gyerekeknek, hogy egyszer így, a szülőkkel is megünnepeljék a farsangot, és most a covid-helyzet miatt elmarad az óvodai közös ünneplés, úgyhogy ez most egy jó lehetőség arra, hogy apával és anyával együtt bulizzanak.”

Közös tánccal, különféle játékokkal, farsangi fánkkal várták a szervezők a gyerekeket és szüleiket, de kiválasztották a legötletesebb jelmezt is. Az eseményt második alkalommal szervezték meg, és nem csak a nagycsaládos egyesület tagjainak, hanem a község minden gyermekének. A belépés egy jelképes összeget takart, és az itt összegyűlt pénzt a szervezet a nyári táborra fordítja majd. Máté Nikoletta, elnök, Magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládos Egyesület, Magyarkanizsa: „Nekünk az elsődleges célunk egy nagyobb tábort összehozni a gyermekeknek, mivel nagycsaládos tábor Magyarkanizsán még nem volt, viszont fontosnak tartom, mivel nem nagyon mozdulnak ki a gyerekek, csak inkább különórákra, hogy szórakozzanak is, egy kicsit kimozduljanak, megismerjék egymást, és közösségben legyenek.”

A jelmezbe bújt gyerekek kísérőikkel a település főterén végigvonulva, énekelve, csörömpölve űzték el a telet.

farsang
télűzés
Magyarkanizsa
Magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládos Egyesület

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.