Ugrás a tartalomra

Előbújtak a télűzők Törökfaluban is

2022.02.26
15:56
2022.02.26
18:37
Forrás
Pannon RTV
Közel 100 gyermek felnőttek kíséretében járta a falu utcáit.

A farsangi forgatagban fiatalok és idősek együtt ápolták a szokást. Felhőcskének, kalóznak, egyszarvúnak öltözött fiatalok skandálva, hogy „Jöjjön a tavasz, vesszen a tél” előcsalogatták a falu lakosságát, bízva abban, hogy farsangi felvonulásukkal elijesztik a hideg évszakot. Ötletes jelmezekből nem volt hiány Törökfaluban. A gyermekek többnyire szüleik és osztálytanítóik segítségével készítették el a maskarákat.

25 kilogramm lisztből készült fánk várta a felvonulókat. A finomságokat a helybéli asszonyok készítették. Urbán Mónika, a VMSZ Női Fórumának adai elnöke: „A VMSZ Női Fórum összefogásában úgy döntöttünk, hogy hagyományápolás céljából nagyon fontos, hogy az összes civil szervezet szervezésében a farsangon mi is részt vegyünk és segítsünk abban nekik, hogy minél színvonalasabban és érdekesebben záruljon le ez a mai nap.”

Törökfaluban a farsangozás idén első alkalommal került megszervezésre a településen működő civil szervezetek összefogásával. Nagy Rózsa, elnök, Százszorszép Művelődési Egyesület, Törökfalu: „Szeretnénk, ha ez hagyománnyá válna, mert fontos számunkra az, hogy ebben a kis faluban az összetartás jellemeze a civil szervezetek együttműködését, az életét, a létét, mert csak úgy tudunk fennmaradni, hogyha összefogunk és összetartunk.”

Az ünnepi rendezvény része volt a bőgőtemetés is.

Törökfalu
Ada
farsang
télűzés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.