Ugrás a tartalomra

Jelmezekben bolondoztak

2022.02.27
14:01
2022.02.27
21:23
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal szervezték meg Tóthfaluban a Lósiratás elnevezésű rendezvényt. Egész napos programmal várták a látogatókat, sőt a telet is elűzték.

Közös felvonulással, hangos énekléssel vonultak végig az utcákon a lovaskocsisok, az óvodás gyerekek és az iskolások. Jelmezekbe bújva űzték el a telet. A szabadkai Soltész Előd betyárnak, míg az oromi Juhász Norbert hölgynek öltözött.

Soltész Előd, Szabadka: „Ismerem Rózsa Sándor legendáját, és nagyon tetszett nekem.”

Juhász Norbert, Orom: „Őszintén, a feleségem varrónő, és ő mondta, hogy hölgynek öltözzek be, a kislány polip lett, a kisfiú pedig tükörtojás.”

Az esemény ünnepi műsorral kezdődött, majd Kudlik Zoltán tartományi művelődési segédtitkár mondott beszédet. „A tóthfalusiak mindig magas színvonalon tudnak szervezni, és ez a mai nap is azt bizonyítja, hogy a Mohácsi Busójárás mellett Vajdaságban is tudunk egy olyan farsangi rendezvényt teremteni hagyományőrző jelleggel, amit reméljük, hogy az évek során egyre többen fognak látogatni.”

Az eseményt először szervezte meg a tóthfalusi Almás-vasderes Hagyományápoló Egyesület. Sokan voltak kíváncsiak a farsangi kavalkádra. Kálmán Jenő, az egyesület elnöke: „Szépen összejöttünk, az idő ellenére. Kirakodóvásárunk is elindult, a felvonulást is sikeresen megtartottuk, elég sokan összejöttünk.”

Az egész napos rendezvény este farsangi mulatsággal zárul.

farsang
Tóthfalu
télűzés

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.