Ugrás a tartalomra

Túró Rudi és mosógép a farsangi mulatságon Keviben

2022.02.28
12:40
2022.02.28
17:39
Forrás
Pannon RTV
Ötletes jelmezek színes kavalkádjában gyönyörködhettek ma Keviben azok, akik ellátogattak a helyi Móra István Művelődési Egyesület által szervezett farsangi forgatagra.

Lassan végéhez közeledik a farsang időszaka, de az utolsó napokat kihasználva kreatív, ötletes jelmezekbe bújtak a helyi iskolások. Volt, aki mosógép jelmezt ötlött magára, tündérek is akadtak a forgatagban, és még egy Túró Rudi maskara is mosolyt csalt az arcokra.

Csabai Lili: „A jelmezt úgy készítettük el, hogy fogtunk egy sima lepedőt, anyukám megvarrta, de nem annyira erős a varrás, úgyhogy vigyázni kell. Flamaszterrel csináltuk, meg rúzzsal, mert nem volt elég a három flamaszter és csak úgy kiugrott a fejemből, hogy miért ne legyek ez, hiszen szeretem.”

Online formában a szülők is kivehetik a részüket a farsangozásból, hiszen a Móra István Művelődési Egyesület Fánkra Fel! címmel hirdetett receptversenyt, ahol online formában mindenki beküldheti március 7-ig a kedvenc fánkreceptjét.

Drenkovics Izabella, a Fánkra Fel! receptverseny koordinátora: „Az idén hirdettük meg először. Szép számban jelentkeztek a Fánkra Fel! felhívásunkra. Még a mai nap folyamán is sokan fognak még receptet beküldeni, idáig több mint 20 jelentkezőnk volt.”

A rendezvényen a gyerekek ügyességi játékokban vehettek részt.

Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke: „A farsang vége felé a Móra István ME már hagyományosan megszervezi a farsangi foglalkozást a gyermekek és a szülők számára is, hiszen ez egy közösségi élmény, amelyet nagyon fontosnak tartunk.”

A mulatság végén ínycsiklandó farsangi fánk várta a résztvevőket.

Kevi
farsang
Móra István Művelődési Egyesület

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.