Ugrás a tartalomra

Villanypásztorral védik a bácskertesi gyümölcsösöket

2022.03.02
14:53
2022.03.02
18:59
Forrás
Pannon RTV
A Vajdaság Erdői Közvállalat felügyelete alatt álló Kozara vadászterület szarvasai tavaly februárjában károkat okoztak a közeli Bácskertes határában lévő gyümölcsösökben.

A károk megakadályozása érdekében egy 0,7 hektáros gyümölcsöst alacsony feszültségű villanypásztorokkal vettek körül, amelyek távol tartják az állatokat. Ez egy új projekt kísérleti szakasza, amely alternatívát kínál a vadállatok kilövésével szemben.

Kókai Roland, igazgató, Vajdaság Erdői Közvállalat: „Ezzel megpróbáljuk demonstrálni azt, hogy igenis a természet és az ember gazdasági tevékenysége meg tud együtt élni. Ez a kerítés nem veszélyes az ember és a vadállomány egészségére. Emellett van egy mobil alkalmazás is, amivel tudják követni, hogy a kerítésben van-e minden pillanatban áram, ugyanakkor, hogy történt-e valamilyen próbálkozás a vadállománytól, hogy bejusson a gyümölcsös területére.”

Bácskertes
Vajdaság Erdői Közvállalat
Kozara

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.