Ugrás a tartalomra

Hamarosan 100 dináros tejet iszunk

2012.09.22
15:13
Szerbiában drasztikusan nőhet a tej ára
Szerbiában drasztikusan nőhet a tej ára. Egyes vélemények szerint hamarosan 100 dinárba kerül majd egy liter tej. A szerbiai szükségleteket ugyanis már nem tudják kielégíteni a gyárak, ezért az ország tejbehozatalra kényszerül. Szakemberek szerint a tejtermelés normalizálása az országban legfeljebb 2013 júniusától várható, de csak abban az esetben, ha jövőre jó lesz a termés. A tejtermelők szerint a jószágtakarmány magas ára miatt a tej literenkénti felvásárlási árát legalább 56 dinárra kellene emelni ahhoz, hogy a termelők ne csökkentsék tovább a fejőstehenek számát. Az Imlek ma emelte a nyerstej felvásárlási árát 36-ról 39 dinárra literenként, közölte a vállalat.
tej
áremelés

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.