Ugrás a tartalomra

Nem kukoricáznak, adnak-vesznek

2012.10.03
11:05
Három óra alatt mintegy 60 000 tonna idei termésű kukoricát kínáltak eladásra az Újvidéki Terménytőzsdén a Köztársasági Árutartalékok felhívására
Három óra alatt mintegy 60 000 tonna idei termésű kukoricát kínáltak eladásra az Újvidéki Terménytőzsdén a Köztársasági Árutartalékok felhívására. 200 ezer tonna kukoricát vásárolnak fel 29 dinár 70 parás áron. A termelők legfeljebb 500, a szövetkezetek kétezer tonnányi terményt adhatnak el. A pályázat mindaddig nyitva áll, amíg nem gyűjtik össze a tervezett mennyiséget. A nagy mennyiségű kukoricát az állam az aszálykárok enyhítése céljából vásárolja fel, hogy a nagyobb áringadozások esetén megakadályozza a takarmány további drágulását. (Magyar Szó)   2012.10.02. 10:03 Megkezdte a kukorica felvásárlását a Szerbiai Árutartalékok. Az Újvidéki Terménytőzsdén 200 000 tonna kukoricát vesznek mától 29 dinár 70 parás áron. A termelők legfeljebb 500 tonnát adhatnak el, a vállalatok kétezret. A kifizetést a szerződés aláírását követő 15 napon belül végzik. (Beta)
kukorica
árutartalékok

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.