Ugrás a tartalomra

Vicsek Annamária: Nem kötelező, de ajánlott a maszkviselés az iskolákban

2022.03.11
17:06
2022.03.11
17:50
Forrás
Pannon RTV
Az egyes oktatási intézmények elrendelhetik a maszkviselést, amennyiben a járványhelyzet megköveteli.

Holnaptól nem kérik a védettségi igazolásokat a vendéglátóhelyeken este nyolc után, illetve a belterekben kötelező védőmaszkviselést is ajánlottra módosítják. Ezzel párhuzamosan az oktatási intézményekben is módosul a maszkviselési szabály.

Vicsek Annamária, oktatási államtitkár, Szerbia: „Szerbia-szerte minden iskolában, tehát a vajdasági magyar tannyelvű oktatási intézményekben is rendes, tantermi körülmények között lesz az oktatás. Az ami módosult a múlt heti szabályzathoz képest, az utasítással ellentétben, az az, hogy most már nem kötelező a maszkhasználat az intézményeken belül zárt térben, hanem csak javallott. Tehát amennyiben az oktatási intézményben úgy érzik, hogy szükséges, hiszen még azért nem múlt el teljes mértékben a járvány, hanem itt-ott előfordul, akkor a maszkhasználat bent az iskolákban, zárt térben javallott.”

oktatás
tanítás
iskola
maszk
maszkviselés
Vicsek Annamária

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.