Ugrás a tartalomra

Ünnepi megemlékezést tartottak Kishegyesen is

2022.03.14
15:22
2022.03.14
16:54
Forrás
Pannon RTV
Az előadást a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület énekcsoportja színesítette. Verebes Krnács Erika előadóművészt, valamint Csőke Márk, történész beszédét is meghallgathatták a jelenlévők.

A megemlékezés végén megkoszorúzták az 1848/49-es magyar szabadságharc utolsó győztes csatájának tiszteletére állított emlékművet.

Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke: „Azt gondolom, hogy a szabadságharc azt üzeni a vajdasági magyaroknak, hogy ha még számban kevesebben is, de lélekben nagyok tudunk lenni, hiszen azt mondtam, hogy a legvajdaságibb nemzeti ünnepünk, erőn felül vettünk részt a tizenhárom tábornok közül négy vajdasági kötődésű, az utolsó győztes csata itt zajlott. Azt gondolom, hogy fontos alapja a szabadságharc a mai létünknek és létezésünknek, fontos a megújult nemzetpolitika a mai létünknek és létezésünknek. Erre emlékezni kell, ezt őrizni kell és tovább kell adni!”

Kishegyes
1848-49-es forradalom és szabadságharc
megemlékezés
koszorúzás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.