Ugrás a tartalomra

Megkoszorúzták Damjanich János emlékművét Adán

2022.03.14
18:10
2022.03.14
20:23
Forrás
Pannon RTV
Adán is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

Lajkó Szilvia, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje tartott ünnepi beszédet. A többi között a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt, valamint több egyesület és civil szervezet is elhelyezte a kegyelet virágait Damjanich János emlékművénél.

A műsoron mások mellett fellépett a Borbolya zenekar, a Vadvirág Hagyományápoló Kör és a Csobolyó Művelődési Egyesület.

Lajkó Szilvia, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselőjelöltje: „1848/49 története tele van olyan kiváló emberi teljesítményekkel, amelyek még ennyi idő távlatából is élővé teszik számunkra a múltat, mert március 15-e történeteiből magunkra ismerünk, még ma a 21-ik században is. Ünnepet és megemlékezést is tartunk a mai napon. Ünnepet, mert 174 éve tört ki a magyar forradalom és szabadságharc, amely a magyar nép szabadságáról és az osztrák járom felszámolásáról szólt. És megemlékezünk mindazokról, akik részt vettek ebben a harcban, akik életüket és vérüket adták a magyar szabadságért.”

Damjanich-szobor
Ada
1848-49-es forradalom és szabadságharc
Lajkó Szilvia

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.