Ugrás a tartalomra

Mikor teszi meg első hivatalos útját az Újvidék és Belgrád között közlekedő gyorsvonat?

2022.03.15
13:02
Forrás
Blic
Az előzetes bejelentések szerint március 15-én kellett volna elindítani a szerelvényt, ám azóta csak annyit közöltek az illetékesek, ezen a héten lesz az átadás, egyelőre azonban nem tudni, mikor.

Azt elárulták, mennyibe kerül az utazás. Az első, kedvezményes hónapban egy irányban 375 dinárt kell fizetni, a retúrjegy 750 dinár. A teljes árú jegy 1600 dinár lesz. A Srbija voz applikációján keresztül, új jegyautomatákból és a pénztárakban lehet jegyet váltani.

18 járat indul egy napon mindkét városból. A leggyorsabb járattal 36 perc alatt lehet Újvidékről Belgrádba jutni. A gyorsvonat neve egyébként Soko, vagyis Sólyom lett. A logón egy sólyom feje látható a szerb zászló színeiben, alatta cirill betűkkel a felirat: Soko.

gyorsvonat
Soko
Srbija Voz

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.