Ugrás a tartalomra

Egyre több az erdő Magyarországon

2022.03.19
12:24
Forrás
Magyarország Kormánya
Zambó Péter, magyar erdőkért felelős államtitkár szerint folyamatosan nő az erdővel, az erdei fával és cserjével borított terület az országban.

Az erdőterületek aránya a magyar nemzeti erdőleltár adatai szerint már 25,4 százalék. A 2019-ben elindított Országfásítási Programban 42 ezer hektár új erdő létesítésére pályáztak a gazdák – hangsúlyozta az államtitkár az erdők nemzetközi napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A fásítást különböző kormányzati programok ösztönzik. A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében 680 hektár új erdőt telepítettek, a Településfásítási Programban pedig 1350 településen 36 ezer sorfát ültettek – ismertette Zambó.

100 ezer hektárral nőtt a nem vágásos üzemmódban kezelt erdők területe 2009 óta – fűzte hozzá a fenntarthatóság fontosságáról szólva. Az államtitkár kiemelte, hogy a fa stratégiailag fontos megújítható nyersanyagforrás. Ugyanakkor a járványhelyzet rámutatott, hogy jelentős az erdők egészségvédelmi szerepe is.

erdő
Magyarország
természetvédelem

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.