Ugrás a tartalomra

Rövidebb várólista, magasabb színvonalú betegellátás

2022.03.20
13:25
2022.03.20
20:11
Forrás
Pannon RTV
Új berendezésekkel átadták a Vajdasági Onkológiai Intézet új részlegét.

Vajdaságban havonta 1000 új rákbeteget diagnosztizálnak – hangzott el Újvidéken, a Vajdasági Onkológiai Intézet új részlegének átadásán. A bővítéssel és az új gépek beszerzésével lényegesen lerövidül a várólista, hiszen eddig mintegy ezer páciens várt a megfelelő kezelésre - most ez a szám 200 alá kerülhet. Az új terápiás részleg két műszakban dolgozik majd, és naponta mintegy 70 beteg kaphatja meg az előírt terápiát. A szerb kormány támogatásával magasabb színvonalra került a betegellátás Újvidéken, és a sugárkezelésekre most már nem kell Belgrádba vagy akár külföldre utazniuk a betegeknek - mondta Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter az átadón. A sugárkezeléses terápiában alkalmazható berendezést júniusban kezdik használni.

Zlatibor Lončar, egyészségügyi miniszter: „Egy mágneses rezonancia berendezés helyett most három áll rendelkezésünkre, az 1000 fős várólista helyett most kevesebb mint 200-an vannak, így a lehető leggyorsabban megkezdődik a betegek kezelése, és itt, amint hallották, nem lesznek várólisták. Eljutottunk attól a helyzettől, amikor a páciensek a törökországi vagy a kladovói kezelésre várva hunytak el egy teljesen más helyzetig, ez többé nem fog megtörténni. Gondoljanak csak bele, hogy hány emberi életet mentünk meg, és milyen mértékben javul a betegek életminősége.”

Újvidék
Vajdasági Onkológiai Intézet
új részleg
Zlatibor Lončar

Most

18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.