Ugrás a tartalomra

Megszűnhet a fertőzöttek számának napi rendszerességű közlése

2022.03.21
12:49
Forrás
021.rs
A koronavírus-járvány lassan alábbhagy, a vírus úgy mutálódott, hogy az egész világon domináns omikron variáns enyhébb klinikai képet mutat.

Ebben a hullámban sok európai ország feloldotta szinte az összes járványellenes intézkedést, Spanyolország pedig azt fontolgatja, hogy leállítja a fertőzöttek számának napi rendszerességű közzétételét, míg egyes országok, például Magyarország, nem közölnek adatokat hétvégén. Arról, hogy Szerbiában mikor szűnik meg az a gyakorlat, hogy napi rendszerességgel publikálják a betegekre vonatkozó adatokat, Branislav Tiodorović epidemiológus, a válságstáb tagja azt mondta, nem hagyják abba a fertőzöttek számontartását, mert erre kötelezi őket a lakosság fertőző betegségektől való védelméről szóló törvény, de előfordulhat, hogy a statisztikák közzététele nem lesz napi rendszerességű, amint a fertőzöttek száma kétszámjegyűre csökken. Hozzátette, hogy a járvány vége még messze van. A vírus nem tűnik el, hozzá kell szoknunk a vele való együttéléshez. A mikroorganizmus alkalmazkodik az emberhez, ezért nekünk is alkalmazkodnunk kell hozzá - véli Tiodorović.

koronavírus-járvány
koronavírus
Branislav Tiodorović

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.