Ugrás a tartalomra

Találkozások a vajdasági sport múltjával és jelenével

2022.03.23
12:24
2022.03.23
17:16
Forrás
Pannon RTV
A testnevelés és a sport iránt érdeklődő orvostan és gyógytornász hallgatók látogattak a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémiára. Az újvidéki Európa Kollégium lakói Palicson és Topolyán is megtekintették a vajdasági sport jellegzetes helyszíneit.

Az újvidéki Európa Kollégium hallgatói érdeklődve járták körbe a Vajdasági Birkózóakadémiát, ami tavaly ősszel kezdte meg működését. Többen az Újvidéki Egyetem Testnevelő Karának hallgatói, akik ámulattal nézték a modern intézményt.

Túri Csongor, hallgató, Sport- és Testnevelési Kar, Újvidék: „Modern, nagyon újak a felszerelések és minden adott ahhoz, hogy sikeres sportolókat lehessen itt nevelni.”

A látogatás elsődleges célja az volt, hogy az egyetemi hallgatók megismerkedjenek a vajdasági sport múltjával és a jelenleg is működő modern sport intézményeivel.

Dr. Halasi Szabolcs, docens, MTTK, Szabadka: „Főleg olyan hallgatók érkeztek ide, akik a testnevelés, a sport iránt érdeklődnek, vagyis arra a karra járnak, de ez mellett kibővítettük a listát és lehetőséget adtunk orvostanhallgatóknak, gyógytornászoknak is, hogy megnézzék Vajdaság sport gyöngyszemeit, hogy így mondjam.”

A kollégium növendékeit Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózó Akadémia Alapítvány ügyvezetője vezette körbe. „Nagyon fontos az, hogy ezek a fiatal emberek, aki holnapután majd a nyomdokainkba lépnek, úgy tornatanárként, úgy edzőként, úgy sport vezetőként, sportorvosként, hogy lássák azt az egész miliőt, amiből ez az objektum kinőtt és magának az objektumnak a szerkezetét, a munkásságát.”

Az akadémia külterületén egyébként jelenleg is folynak a munkálatok. A tervek szerint április végére elkészül a kültéri fitnesz park, amit a lakosság is használhat majd.

Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány
Vajdasági Birkózóakadémia
Magyarkanizsa
Európa Kollégium
Újvidék
Bálint Zoltán

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.