Ugrás a tartalomra

Bemutatták a Fohász a magyarságért - Imába foglalt történelem előadást Magyarkanizsán

2022.03.24
10:23
2022.03.24
17:24
Forrás
Pannon RTV
A Fohász a magyarságért - Imába foglalt történelem című előadásával mutatkozott be Magyarkanizsa testvértelepülésének, Ferencvárosnak az Új Nemzeti Kamara Színháza a Művészetek Házában.

Nagy tömeget vonzott az Új Nemzeti Kamara Színház zenés előadása a magyarkanizsai Művészetek Házában.

Kemencei Mária, Magyarkanizsa: „Egyébként is mindig szerettem a kultúrát, színházat, a regények olvasását, koncertekre járást, és Szabadkához viszonyítva, hogy most itt vagyok, Magyarkanizsán, minden lehetőséget kihasználok, hogy eseményekre ellátogassak.”

A Fohász a magyarságért - Imába foglalt történelem című előadást Szentesi Nóra rendezte, és Szent István-i látomásként nyújt betekintést a magyarság történelmébe, sorsfordulóiba korabeli írásokkal, mondákkal, énekekkel üzenve a mai magyaroknak.

Pelsőczy László, színészigazgató, Új Nemzeti Kamara Színház: „Nagyon fontosnak tartjuk az összetartozást. Tehát elsősorban mi, a színházunk, az Új Nemzeti Kamara Színháznak fő feladata, amit kitűztünk magunknak célnak, hogy elsősorban az elszakított országrészek magyar ajkú lakosságának vigyünk színházi előadásokat.”

A mostani produkciót tavaly szeptemberben mutatták be Magyarországon, azóta pedig elvitték Erdélybe, Csángóföldre és most Vajdaságba.

Magyarkanizsa
bemutató
előadás
Új Nemzeti Kamara Színháza
Művészetek Háza

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.