Ugrás a tartalomra

Szemétszedési akció a makkhetesi erdőben

2022.03.27
12:42
2022.03.27
16:53
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai megmozdulásban mintegy 15 önkéntes vett részt.

Kicsik és nagyok együtt gyűjtötték a szemetet a szabadkai makkhetesi erdőben vasárnap. A tisztítsuk és védjük a szabadkai erdőket elnevezésű akcióban mintegy tizenöten vettek részt, akik mind azért gyűltek össze, hogy védjék környezetüket.

A vasárnapi gyűjtéshez csatlakoztak a szabadkai Naše malo nekome je sve jótékonysági csoport önkéntesei is. Ők is fontosnak tartják azt, hogy tegyenek valamit a környezetünkért. Tijana Mijović: „A környezet megóvása szempontjából nagyon fontos, hogy erdőink tiszták legyenek. Sajnos nagyon szennyezett és sok a hulladék.”

Az elmúlt évek során összesen 1100 hektáron mintegy 180 köbméter szemetet sikerült összegyűjteni, ami az önkéntesek nélkül nem valósult volna meg - hangsúlyozta az akció koordinátora. Dragan Đorđević: „Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalatnak, emellett természetesen a Környezetvédelmi Minisztériumnak, hogy támogatták ezt a projektet. Aztán ott van a Szerbia Erdei Közvállalat és a Vajdaság Erdei Közvállalat, és persze az önkénteseknek, akik minden akcióban részt vettek, bárhol is volt megszervezve.”

Az akció koordinátora hozzátette, a jövőben is biztosan lesznek még ehhez hasonló megmozdulások.

Szabadka
szemétszedés
makkhetesi erdő

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.