Ugrás a tartalomra

Kezdődik az óvodai beiratkozás Törökbecsén is

2022.03.29
12:04
2022.03.29
12:13
Forrás
Pannon RTV
Törökbecse községben április 1-től 30-ig elektronikus úton írathatják be a szülők gyermekeiket a Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézménybe. Az óvodába való beíratást a szülők idén is az eUprava internetes felületen tehetik meg.

Míg tavaly a bánáti község négy településén 539 kicsivel foglalkoztak, idénre ez a létszám jelentősen növekedett, ami azt jelenti, hogy a törökbecsei Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézménybe jelenleg 578 gyermek van, akik közül 37-en magyar csoportba járnak.

Az iratkozáshoz a szülőknek sem az anyakönyvi kivonatért, sem a munkahelyi, vagy a lakóhelyi bizonylatért nem kell sorba állniuk, hiszen az intézmény elektronikus hálózatrendszer segítségével mindezeket a szükséges iratokat beszerzi. Elektronikusan a szülők április végéig írathatják be gyermeküket a bölcsődébe és az egyéb óvodai csoportba, azonban ha valami oknál fogva ezt nem tudják megtenni, a tanintézmény helyiségeiben is szerveznek beiratkozási napot, aminek pontos dátumáról az érintetteket a médián keresztül, valamint a www.pupavasudarski.edu.rs honlapon is időben értesítik majd.

Az elmúlt napokban Törökbecsére megérkeztek a Magyar Nemzeti Tanács oktatási programjait tartalmazó Vackor tájékoztató füzetek, amelyeket a szülőknek a nevelők kézbesítettek.

Mindazok a szülők, akiknek az iratkozással kapcsolatosan bármiféle kérdésük van, a törökbecsei Pillangó központi épületben lévő szakszolgálati irodában személyesen, vagy a 023/771-058-as telefonszámon is érdeklődhetnek.

A törökbecsei Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézményben idén százkilencvenheten járnak iskolai előkészítő csoportba. Közülük ősztől százhetvenkilencen szerb, míg tizennyolcan magyar nyelvű iskolába indulnak.

Törökbecse
iratkozás
óvoda
Pava Sudarski

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.