Ugrás a tartalomra

Varga Judit: áldozatsegítésben is előre kell mennünk, nem hátra

2022.03.29
16:18
2022.03.29
16:24
Forrás
Pannon RTV
Áldozatsegítésben is előre kell mennünk, nem hátra - hangsúlyozta magyar Varga Judit igazságügyi miniszter az áldozatsegítő központok és a nagy állami vállalatok együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírásakor kedden Budapesten.

A tárcavezető Mager Andreával, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterrel írta alá azt a dokumentumot, amelynek értelmében a MVM, a MÁV-Volán, a Magyar Posta és a Szerencsejáték Zrt. részt vesz az áldozatsegítő védőháló és az áldozatelérés rendszerének kiszélesítésében.

Az állami cégekkel történő együttműködésről szólva a miniszter azt mondta: a vállalatok több mint százezer munkavállalójához tudnak eljutni és ezáltal több mint százezer magyar család lehet részese az áldozatsegítési rendszer védőhálójának. A vállalatok kommunikációs rendszereit fogják felhasználni a saját tájékoztató kampányuk céljaira, és reményeik szerint nemcsak a vállalatok munkatársainak tudják eljuttatni az üzenetet, hogy van segítség, hanem az ügyfeleiknek is. Az együttműködésről azt mondta: kölcsönösen, egy jó cél érdekében kihasználják egymás kapacitásait, erőforrásait.

Mi az állami vállalatokban azt gondoljuk, hogy ami közügy, a mellé nekünk mellé kell állnunk" - indokolta Mager Andrea, miért vesznek részt az áldozatsegítésben. Nemzetünk alapvető jólétének az értékmérője az, hogyan bánunk a bajbajutottakkal, hogyan tudjuk segíteni bajba jutott honfitársainkat - tette hozzá.

Varga Judit
menekültek
Magyarország

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.