Ugrás a tartalomra

A magyar himnusz már szerb nyelven is olvasható

2022.03.30
16:11
2022.03.30
20:09
Forrás
Pannon RTV
A magyar himnuszt eddig 26 nyelvre fordították le, de szerb nyelven még nem jelent meg. A hiánypótló kiadványnak szánt Nemzeti imádságunk – a Himnusz könyv ezt szándékozik orvosolni.

A Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában megjelent kétnyelvű könyvet bemutatták Újvidéken a Szerb Maticában. A fordítást Toldi Éva, Andrić Edit, Csőke Márk és Pintér Attila elemzései egészítik ki.

Csőke Márk társszerző: „Úgy gondolom, hogy ez fontos a szerb-magyar kölcsönös kapcsolatoknak az ápolása szempontjából. Igaz, hogy horvát nyelvre már le volt fordítva korábban, de a fordítást nem csak a fordítás adja maga, hanem a mellé mellékelt történelmi tanulmány, illetve a fordításról készült tanulmány is.”

Himnusz
Forum Könyvkiadó
könyvbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.