Ugrás a tartalomra

Az amerikai kormány felszabadítja a stratégiai kőolajtartalék egy részét

2022.03.31
20:10
Forrás
MTI
A cél, hogy így csökkentse a benzinárakat.

Közleményében a Fehér Ház "példa nélküli lépésnek" nevezte a napi egymillió hordónyi mennyiség felszabadítását, amely hat hónapig lesz érvényben - jelentette a The Wall Street Journal című amerikai lap. A mérsékelt jobboldali üzleti-politikai napilap tudósítása szerint a Brent-nyersolaj hordónkénti ára, amelyet világszerte a kőolajár egyik mérőszámának tekintenek, majdnem öt százalékponttal 106 dollárra csökkent, miután a fenti amerikai kormányzati tervek először napvilágot láttak. Ennek ellenére a leggyakrabban értékesített Brent-nyersolaj ára továbbra is jelentősen meghaladja a 12 hónappal ezelőtti mértéket, amikor még csak 62,74 dolláron állt. Biden népszerűsége az elmúlt hónapokban mélypontra süllyedt éppen a folyamatosan növekvő benzinárak, valamint a 40 éves rekordmagasságba emelkedő infláció miatt.

A további kőolajkészletek felszabadítását ellenzik mindazok a baloldali-liberális szervezetek és csoportok, amelyek alapvető szerepet játszottak a demokrata párti politikusok elmúlt évekbeli választási győzelmében.

Amerikai Egyesült Államok
kőolaj

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.